Lokomotief

Wie zijn wij?

Lokomotief is opgericht in 1989. We zijn een gemengd koor voor volwassenen. Momenteel zijn we met 30 zangers, verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen.

Gedreven door hun passie voor muziek wilden vier jonge Lommelse muzikanten, naast het gezamenlijk bespelen van hun instrument, ook samen zingen. En zo startten ze met Lokomotief. Hun enthousiasme deed de vonk overslaan en leidde tot een gestage groei van het koor dat een vaste waarde is geworden in het Lommelse koorlandschap.
Lommel is onze thuisbasis en dat verklaart meteen het eerste deel van onze naam. Die staat voor LO (Lommels) KO (koor) MOTIEF (een motief is in de muziek het kleinste element van de muzikale zinsontleding).

Dus: neen, die “K” is geen spelfout.

Lokomotief heeft ook nog een tweede betekenis. Bij de oprichting wou ons koor de voortrekker zijn in het Noord-Limburgse landschap om jeugd opnieuw te laten kennismaken met en genieten van het zingen in groep.

Dirigente Christel Vandebriel is oprichtster en drijvende kracht van ons koor. Met haar niet aflatende gedrevenheid slaagt ze erin om ons telkens weer net boven onszelf te laten uitstijgen. Het plezier van het samen zingen staat voorop. Trots kunnen zijn op een kwaliteitsvol eindresultaat draagt daar toe bij.

In 2022 viert Lokomotief haar 33e verjaardag. Na al die jaren delen de leden nog steeds de oorspronkelijke groepsgeest en kijken er telkens weer naar uit om met veel enthousiasme te concerteren en het publiek een mooie muzikale avond te bezorgen.
Wil je graag nog meer informatie over Lokomotief, ga dan naar onze historiek pagina.

Wat zingen we?

Dirigente Christel Vandebriel begeleidt het koor op een muzikaal zeer gevarieerd traject. 

In de voorbije jaren hebben we dan ook diverse programma’s gebracht die goed aangeven wat we zingen; dat gaat van actuele popmuziek en klassiekers uit de popmuziek, over musical- en filmmuziek, tot klassieke werken. Zo hebben we zowel Bohemian Rhapsody van
Queen, Skyfall van Adele en het Hallelujah van Händel al gebracht. 

Lokomotief zingt a capella of met begeleiding van piano maar tijdens de ‘grote’ optredens worden we naargelang het genre begeleid door een combo
of een symfonisch orkest. We voelen ons ook vereerd om eens een nummer te mogen zingen onder begeleiding van de Nieuwe Harmonie. 

Onze zangers vinden het fijn om geregeld een nieuw programma ten gehore te brengen. Zo werken we regelmatig toe naar een avondvullend optreden in Cultuurcentrum De Adelberg. Maar we grijpen ook graag de kans om gelegenheidsoptredens te verzorgen bij de onthulling van de kerstboom van de stad, in woonzorgcentra of op een straathoek tijdens een braderie. 

Wil je ons horen zingen? Check dan onze evenementen kalender voor ons eerstvolgende optreden.

Wil je meezingen?

Dat kan!

Een goede balans tussen de verschillende stemgroepen is cruciaal voor een evenwichtige en mooie koorklank. Daardoor zijn het aantal plaatsen in een bepaalde stemsoort soms beperkt. Maar laat dat je niet tegenhouden om bij één van de koorleden of onze dirigente te informeren of we op zoek zijn naar nieuwe leden, of neem contact op via onze contactpagina

Nieuwe zangers zijn steeds tussen 25 en 55 jaar oud. Vlot noten kunnen lezen helpt zeker, maar is niet essentieel. Toonvast kunnen zingen, gevoel voor ritme en vooral veel enthousiasme en inzet zijn dat wel!

Wil je meer informatie of eens een repetitie bijwonen? Klik dan even door naar onze contactpagina