Lokomotief

Wie zijn wij?

Wij zijn een gemengd koor voor volwassenen. Momenteel zijn we met 35 zangers, verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen. Lommel is onze thuisbasis en dat verklaart meteen het eerste deel van onze naam. Die staat voor LO (Lommels) KO (koor) MOTIEF. Een motief is in de muziek een gedeelte van een thema en is daarmee het kleinste element van de muzikale zinsontleding. Dus: neen, die “k” is geen spelfout. Lokomotief heeft ook nog een tweede betekenis. Bij de oprichting wou ons koor de voortrekker zijn in het Noord-Limburgse landschap om jeugd opnieuw te laten kennismaken met en genieten van het zingen in groep.

Onze dirigent Christel Vandebriel, is oprichtster en drijvende kracht van het koor. Met haar niet aflatende gedrevenheid slaagt ze erin om ons telkens weer net boven onszelf te laten uitstijgen. Het plezier van het samen zingen staat voorop. Trots kunnen zijn op een kwaliteitsvol eindresultaat draagt daar toe bij.

Historiek

In 2019 vierde Lokomotief haar dertigste verjaardag. Gedreven door hun passie voor muziek wilden vier jonge Lommelse muzikanten naast het gezamenlijk bespelen van hun instrument ook samen zingen. En zo startten ze met Lokomotief. Hun enthousiasme deed de vonk overslaan en leidde tot een gestage groei van het koor dat een vaste waarde is geworden in het Lommelse koorlandschap.

Wat zingen we?

In de voorbije jaren hebben we een reeks ‘Pop meets classic’-programma’s gebracht, en die geven goed aan wat we zingen: dat gaat van actuele popmuziek en klassiekers uit de popmuziek, over musical- en filmmuziek, tot klassiek. Zo hebben we zowel Bohemian rhapsody van Queen, Skyfall van Adele en het Hallelujah van Händel al gebracht. Tijdens de ‘grote’ optredens worden we naargelang het genre begeleid door een combo of een symfonisch orkest. We voelen ons ook vereerd om eens een nummer te mogen zingen onder begeleiding van de Nieuwe Harmonie.

Wil je ons horen?

Dat kan. We vinden het fijn om geregeld een nieuw programma ten gehore te brengen. We werken toe naar een optreden in Cultuurcentrum De Adelberg. Maar we grijpen ook graag de kans om gelegenheidsoptredens te verzorgen bij de onthulling van de kerstboom van de stad, in woonzorgcentra of op een straathoek tijdens een braderie.

Wil je meezingen?

Een goede balans tussen de verschillende stemgroepen is cruciaal voor een evenwichtige en mooie koorklank. Het aantal plaatsen is daardoor beperkt. Nieuwe zangers zijn bovendien tussen 25 en 55 jaar oud. Maar laat dat je niet tegenhouden om bij één van de koorleden of onze dirigente te informeren of we op zoek zijn naar een nieuwe lid, of neem contact op via onze contactpagina. Vlot noten kunnen lezen, helpt zeker, maar is niet essentieel. Toonvast kunnen zingen, gevoel voor ritme en vooral veel enthousiasme en inzet zijn dat wel.

Praktische informatie

  • We repeteren wekelijks in Buurthuis De Hanekap in Lommel op vrijdagavond van 20u00 tot 22u15 (Hanekapstraat 12 in Lommel).
  • Wie aansluit bij het koor, betaalt jaarlijks een lidgeld van € 40.

Wil je contact met ons opnemen, doe dat dan via onze contact-pagina.