Lokomotion

Wie zijn wij?

Lokomotion is een gemengd jeugdkoor dat popmuziek brengt.

We zijn jongeren tussen en 12 en 28 jaar met gemiddelde leeftijd van 17 jaar. Het koor telt momenteel 21 leden.

Lokomotion staat voor Lommels koor in beweging.

Het koor is in 2006 ontstaan vanuit het kinderkoor Lokomotiefje. Dit omdat er een groeiende nood was voor de jeugd om een koor te kunnen vormen binnen hun leeftijdsgroep. Het koor is ontstaan onder de hoede van Lomotief.

In 2006 start een jonge Jeroen Driessens als dirigent van Lokomotion. Jeroen was lid van Lokomotief en volgde zijn opleiding aan Lemmensinstituut Leuven. In 2011 studeerde hij af als master in de muziek.

In september 2015 neemt Jeroen afscheid van Lokomotion en neemt Christel Vandebriel, tevens oprichtster en dirigent van Lokomotief en ook afgestudeerd aan het Lemmensinstituut, het vaandel over. Met haar ervaring, kennis, enthousiasme en gedrevenheid laat ze onze jeugd openbloeien.

Samenstelling van het bestuur

Voorzitter : Marjolein Lenders

Ondervoorzitter : Ine Cools

Secretaris + penningmeester : Anja Dielkens

Bestuursleden : Seppe Maes, Carmen Ter Heide

Wil je ons horen en/of meezingen?

Lokomotion geeft jaarlijks een eigen concert of doet gastoptredens zoals Vlaanderen zingt, samenwerking met De Nieuwe Harmonie Lommel, zingen in woonzorgcentra, WAK, …

Ben je tussen de 12 en 28 jaar en heb je zin om te zingen, kom dan zeker dan eens langs op een repetitie om kennis te maken, de sfeer op te snuiven en al eens mee te zingen.

Noten kunnen lezen helpt maar is zeker niet essentieel. Een goed gevoel voor muziek en enthousiasme zijn voor ons belangrijk.

Mensen die muziekles volgen aan de Kunstacademie Noord Limburg (KANL) kunnen vanaf opleidingsgraad 3.1 ook aansluiten voor 1 uur van hun opleiding onder de vorm van alternatieve leercontext.

We repeteren wekelijks op vrijdag in Buurthuis De Hanekap te Lutlommel van 18.30-20u. Wegens corona zijn we tijdelijk uitgeweken naar de kerk van Lutlommel.

Wie aansluit bij het koor, betaalt jaarlijks lidgeld en is automatisch aangesloten bij Koor en Stem.

Contact

Ons contacteren kan altijd via onze contact-pagina.