Lokomotion

Wie zijn wij?

Lokomotion is een gemengd jeugdkoor dat popmuziek brengt. De naam Lokomotion staat voor: Lommels koor in beweging.

We zijn jongeren tussen en 12 en 28 jaar met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar. Het koor telt momenteel 21 leden.

Historiek

Het koor is in 2006 ontstaan vanuit het kinderkoor Lokomotiefje. Dit omdat er een groeiende nood was voor de jeugd om een koor te kunnen vormen binnen hun leeftijdsgroep. Het koor is ontstaan onder de hoede van het volwassenenkoor Lokomotief.

Onze eerste dirigent was Jeroen Driessens. Jeroen was in die tijd lid van Lokomotief en volgde zijn opleiding aan Lemmensinstituut Leuven. In 2011 studeerde hij af als master in de muziek.

In september 2015 nam Jeroen afscheid van Lokomotion en heeft Christel Vandebriel, oprichtster en dirigente van Lokomotief en ook afgestudeerd aan het Lemmensinstituut, het vaandel overgenomen. Met haar ervaring, kennis, enthousiasme en gedrevenheid laat ze onze jeugd openbloeien.

Wil je ons horen en/of meezingen?

Lokomotion geeft jaarlijks een eigen concert of doet gastoptredens zoals Vlaanderen zingt, samenwerking met De Nieuwe Harmonie Lommel, zingen in woonzorgcentra, WAK, …

Ben je tussen de 12 en 28 jaar en heb je zin om te zingen, kom dan zeker eens langs op een repetitie om kennis te maken, de sfeer op te snuiven en al eens mee te zingen. Graag wel even van te voren aanmelden!

Noten kunnen lezen helpt maar is zeker niet essentieel. Een goed gevoel voor muziek en enthousiasme zijn voor ons belangrijker.

Mensen die muziekles volgen aan de Kunstacademie Noord Limburg (KANL) kunnen vanaf opleidingsgraad 3.1 ook aansluiten voor 1 uur van hun opleiding onder de vorm van alternatieve leercontext.

Samenstelling van het bestuur

Voorzitter : Marjolein Lenders

Ondervoorzitter : Ine Cools

Secretaris + penningmeester : Anja Dielkens

Bestuursleden : Seppe Maes, Carmen Ter Heide

Praktische informatie

  • We repeteren wekelijks op vrijdagavond van 18:30 tot 20:00 in Buurthuis De Hanekap te Lutlommel (Hanekapstraat 12 in Lommel). NB: wegens de corona-maatregelen zijn we tijdelijk uitgeweken naar de kerk van Lutlommel.
  • Wie aansluit bij het koor, betaalt jaarlijks € 40 lidgeld. Daarmee ben je automatisch aangesloten bij Koor en Stem en ben je verzekerd tijdens optredens en de repetities.

Ons contacteren kan altijd via onze contact-pagina.